Begeleiding Onderzoekstraject

Of je nu behoefte hebt aan iemand die meedenkt, het proces in de gaten houdt of  die actief meewerkt aan het onderzoeksproject. Stapsgewijs pakken we het onderzoek grondig aan, zodat er uiteindelijk een mooi eindrapport ligt. Je kunt bij rekenen op snelle reacties (het streven is binnen twee werkdagen) en veel onderzoekservaring.

Statistische analyses in SPSS

Uit de dataset halen wat erin zit. Mooie grafieken en tabellen op maat genereren voor een rapportage. Uitvoeren van de statistische analyses*.

Als je een student bent voeren we de analyses gezamenlijk, bij voorkeur online via Skype of tijdens een face-to-face meeting uit. Belangrijk is het dan om niet alleen de juiste analyses* te kiezen en uit te voeren, maar ook de bijbehorende assumpties te controleren en te laten zien dat je de keuze analyse inhoudelijk kunt verdedigen. Daarnaast gaan we diep in op de interpretatie van de resultaten. Daarom ontvang je, indien gewenst, na afloop van de gezamenlijke bewerkingen, een powerpointbestand, met daarin alle besproken acties nog eens uitgewerkt. Deze kun je dan nog eens in alle rust doornemen.


* Ik heb ruime ervaring met de meeste statistische analyses die in SPSS kunnen worden uitgevoerd, zoals multiple regressie, AN(C)OVA, logistische regressie, repeated measures, conjoint analyse, ROC-curve en mixed models (HLM). Toch kan het voorkomen dat ik op basis van het onderzoeksonderwerp of de gekozen statistische analyse moet concluderen onvoldoende te kunnen bijdragen aan het onderzoek. Ik verwijs je dan graag door naar mijn deskundige collega’s bij TopScriptie. Voor contactinformatie en tarieven van Topscriptie: www.topscriptie.nl

Korte Statistiekvragen

Vastgelopen tijdens het uitvoeren van de analyses in SPSS? Iemand nodig die even meekijkt naar de geteste assumpties? Vraag je je af hoe je de spss-output moet interpreteren of rapporteren? of een andere korte statistiekvraag? Je wil niet lang wachten op een afspraak maar graag snel weer zelfstandig doorwerken.

Daarvoor kun je bij ons terecht via skype, per email of per telefoon. Voor deze service wordt geen uurtarief gehanteerd, maar betaal je per 15 minuten (€15,- per kwartier). Als je hier gebruik van wilt maken, vul dan het contact formulier in en laat je email-adres (skypenaam en/of telefoonnummer) achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


*Deze service is bedoeld voor hulp bij veelgebruikte statistische analyses, zoals multiple regressie, AN(C)OVA, logistische regressie. Voor complexere statistische analyses zoals multilevel analyses (HLM) en generalized linear models is vaak inzicht in de structuur en inhoud van de dataset gewenst en moet je rekenen op een langer gesprek waarvoor je een afspraak kunt maken.

**Hoewel ik  uitgebreide ervaring heb met de meeste statistische analyses die in SPSS kunnen worden uitgevoerd, kan het voorkomen dat ik niet direct een antwoord op je vraag heb. Dan worden uiteraard geen kosten in rekening gebracht. Graag bied ik aan om na afloop van het gesprek je probleem verder uit te zoeken.

Onderzoeksopzet

In de onderzoeksopzet worden de fundamenten van het onderzoek vastgelegd. Als de onderzoeksvragen, de hypotheses en de onderzoeksaanpak duidelijk omschreven staan, wordt de uitvoering van het onderzoek vereenvoudigd.

Daarom kan Data-Affinity ook in dit stadium meedenken met de formulering van de onderzoeksvragen en de aanpak van het onderzoek of de opgestelde onderzoeksopzet voor je doornemen en eventuele aanvullingen of suggesties ter verbetering bieden.

Resultatensectie doornemen

De statistische analyses zijn uitgevoerd en de resultaten zijn opgeschreven. Toch zou je het fijn vinden wanneer iemand nog even kijkt of de informatie duidelijk en volledig is weergegeven. Data-Affinity kan binnen enkele dagen het hoofdstuk voor je doornemen. Stuur dan het document en de output (en eventueel de anonieme dataset) toe.